„Conștiința creează realitatea”: Fizicienii recunosc că Universul este imaterial, mental și spiritual
, ,

„Conștiința creează realitatea”: Fizicienii recunosc că Universul este imaterial, mental și spiritual

Last Updated on January 27, 2024 by Patrick

„Conștiința creează realitatea”, o afirmație care a primit o atenție deosebită pe diverse platforme mass-media alternative din întreaga lume. Nu vă faceți iluzii, conștiința a fost (de ceva timp) studiată de numeroși oameni de știință, în special în relația sa cu fizica cuantică și modul în care ar putea fi corelată cu natura realității noastre.

Ce este conștiința? Conștiința include o serie de lucruri. Este modul în care ne percepem lumea, gândurile noastre, faptul că suntem conștienți, intențiile noastre și multe altele.

„A căuta conștiința în creier este ca și cum ai căuta crainicul în radio.”

Nasseim Haramein, director de cercetare pentru proiectul Resonance.

„Consider conștiința ca fiind fundamentală. Consider materia ca fiind derivată din conștiință. Nu putem să trecem în spatele conștiinței. Tot ceea ce vorbim, tot ceea ce considerăm că există, postulează conștiința.”

Max Planck, fizician teoretician care a inițiat teoria cuantică, care i-a adus Premiul Nobel pentru Fizică în 1918.

„Nu a fost posibil să se formuleze legile mecanicii cuantice într-un mod pe deplin coerent fără referire la conștiință.”

Eugene Wigner, fizician teoretician și matematician. A primit o parte din Premiul Nobel pentru Fizică în 1963.

Nassim Haramein

Nasseim Haramein

Afirmația conform căreia „conștiința creează realitatea” este însoțită de o serie de întrebări diferite. Înseamnă că noi, ca indivizi (și la nivel colectiv, ca rasă umană), putem modela și crea orice realitate dorim pentru noi înșine? Înseamnă că putem manifesta un anumit stil de viață și putem atrage anumite experiențe? Se întâmplă instantaneu? Este nevoie de timp? Cum reușim să facem acest lucru?

Max Planck

Max Planck

Deși s-ar putea să nu putem răspunde la aceste întrebări cu o certitudine științifică absolută, știm că da, o corelație între conștiință și lumea noastră materială fizică există într-adevăr într-un fel, într-o formă sau alta. Întinderea acestei corelații (din nou, din punct de vedere științific modern) nu este încă bine înțeleasă, dar știm despre corelație și știm că trebuie să aibă o anumită semnificație.

„O concluzie fundamentală a noii fizici recunoaște, de asemenea, că observatorul creează realitatea. În calitate de observatori, suntem implicați personal în crearea propriei noastre realități. Fizicienii sunt forțați să recunoască faptul că universul este o construcție ‘mentală’. Fizicianul pionier Sir James Jeans a scris: ‘Fluxul de cunoștințe se îndreaptă spre o realitate nemecanică; universul începe să semene mai mult cu un gând măreț decât cu o mașină măreață. Mintea nu mai pare a fi un intrus accidental în tărâmul materiei, ar trebui mai degrabă să o salutăm ca fiind creatorul și guvernatorul tărâmului materiei. Treceți peste asta și acceptați concluzia incontestabilă. Universul este imaterial-mental și spiritual.‘”

R.C. Henry, profesor de fizică și astronomie la Universitatea Johns Hopkins , „Universul Mental” ; Nature 436:29,2005)

Știința din spatele afirmației „Conștiința creează realitatea”

Experimentul cuantic al fantei duble este un experiment foarte popular folosit pentru a examina modul în care conștiința și lumea noastră fizică materială sunt interconectate. Este un exemplu excelent care documentează modul în care factorii asociați cu conștiința și lumea noastră materială fizică sunt conectați într-un anumit fel.

Dean Radin

Dean Radin

Un fel de revelație a acestei experiențe este că „observatorul creează realitatea”. O lucrare publicată în revista Physics Essays, evaluată de colegi, de către Dean Radin, PhD, explică modul în care acest experiment a fost folosit de mai multe ori pentru a explora rolul conștiinței în modelarea naturii realității fizice.

În acest experiment, un sistem optic cu două fante a fost folosit pentru a testa posibilul rol al conștiinței în colapsul funcției de undă cuantice. S-a prezis că raportul dintre puterea spectrală a modelului de interferență al fantei duble și puterea spectrală a fantei simple va scădea atunci când atenția a fost concentrată spre fanta dublă, comparativ cu cea îndepărtată de aceasta. Studiul a constatat că factorii asociați cu conștiința au fost corelați “semnificativ” în mod previzibil cu perturbațiile din modelul de interferență al fantei duble.

„Observațiile nu numai că perturbă, ci și produc ceea ce trebuie măsurat. Noi forțăm electronul să ia o poziție definită. Noi înșine producem rezultatele măsurătorii.”

Deși acesta este unul dintre cele mai populare experimente folosite pentru a susține legătura dintre conștiință și realitatea fizică, există mai multe alte studii care arată clar că conștiința sau factorii care sunt asociați cu conștiința sunt direct corelați cu realitatea noastră într-un fel sau altul. O serie de experimente din domeniul parapsihologiei au demonstrat, de asemenea, acest lucru.

Eugene Wigner

Eugene Wigner

Sigur, s-ar putea să nu înțelegem amploarea acestei conexiuni, iar în cele mai multe cazuri oamenii de știință nici măcar nu o pot explica. Cu toate acestea, ele există și au fost observate de nenumărate ori.

Alte exemple despre care am scris sunt experimentele de psihokinezie sponsorizate de guverne, experimentul conștiinței globale, experimentele de vizualizare la distanță ale agențiilor de informații, gândurile și intențiile care modifică structura apei, efectul placebo, studiile de teleportare și multe altele. Puteți găsi mai multe detalii despre aceste experimente specifice AICI.

Cum putem încorpora aceste informații în viețile noastre și cum putem folosi conștiința pentru a transforma lumea

Schimbarea necesită acțiune, dar locul din care provine acea acțiune este cel mai important.

Știința modernă din zilele noastre, în special fizica cuantică, a ajuns din urmă misticismul antic și conceptele care sunt sau au fost atât de adânc înrădăcinate în diverse culturi din lumea antică. Un mare exemplu în acest sens este faptul că totul este energie, și nimic nu este solid.

„Suntem ceea ce gândim, tot ceea ce suntem ia naștere cu gândurile noastre, cu gândurile noastre facem lumea.”

Gautama Buddha

„În linii mari, deși există unele diferențe, cred că filosofia budistă și mecanica cuantică își pot da mâna în ceea ce privește viziunea lor asupra lumii. Putem vedea în aceste mari exemple roadele gândirii umane. Indiferent de admirația pe care o avem față de acești mari gânditori, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că au fost ființe umane, la fel ca și noi.”

Dalai Lama

 

Un mare exemplu de întâlnire între fizica cuantică și înțelepciunea antică se vede în faptul că Nikola Tesla a fost influențat de filosofia vedică atunci când a meditat la ideile sale despre energia punctului zero.

Așadar, de ce este acest lucru relevant? Este relevant pentru că noua fizică, așa cum am menționat mai sus, indică faptul că observatorul modelează realitatea. Modul în care gândim și percepem ar putea fi responsabil și să joace un rol vital în construcția fizică pe care o vedem în fața noastră.

„Nici o problemă nu poate fi rezolvată de la același nivel de conștiință care a creat-o.”

Albert Einstein

Dacă privim lumea și o examinăm la nivel colectiv, ce vedem? Cum o percepem? În momentul de față, masele o percep ca fiind nașterea, mersul la școală, plata facturilor, creșterea unei familii și găsirea unui „loc de muncă” în cadrul paradigmei actuale pentru a vă întreține. Nu vă judec aici, dar mulți oameni de pe planetă nu rezonează cu această experiență. Ei doresc o schimbare. Ne-am repetat și ne-am perceput realitatea în acest fel de foarte mult timp, cu foarte puține informații despre ceea ce se întâmplă cu adevărat pe și cu planeta noastră. Este aproape ca și cum am fi niște drone robotizate care sunt antrenate și spălate pe creier pentru a accepta lucrurile așa cum sunt. Să nu punem la îndoială ceea ce se întâmplă în lumea noastră și să continuăm cu status quo-ul, îngrijindu-ne doar de noi înșine și de propriile noastre vieți. Dacă vom continua pe această cale și vom continua să percepem și să privim realitatea ca fiind „așa cum este”, vom prelungi, în esență, acest tip de existență și de experiență pentru rasa umană, fără a o schimba vreodată.

Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi

Pentru a crea și manifesta o nouă realitate pentru noi înșine, trebuie să ne schimbăm tiparele de gândire și modul în care percepem realitatea. Ce schimbă modul în care percepem realitatea? Informația o face. Atunci când apar noi informații, acestea schimbă modul în care privim lucrurile și, ca urmare, realitatea noastră se schimbă, iar noi începem să manifestăm o nouă experiență și să ne deschidem mintea către o viziune mai largă asupra realității. Nu vreau să spun că nu putem manifesta o nouă formă fizică într-o clipită și că nu suntem capabili să facem acest lucru, dar se pare că este ceva care necesită timp, ceva gradual, ceva ce nu înțelegem încă. Acesta este ego-ul nostru.

Ceea ce este, de asemenea, important în legătură cu învățăturile din noua fizică este faptul că, dacă factorii de conștiință sunt asociați cu crearea realității noastre, înseamnă că schimbarea începe din interior. Începe cu modul în care observăm lumea exterioară din lumea noastră interioară. Acest lucru atinge punctul anterior referitor la modul în care ne percepem realitatea. Percepția noastră asupra lumii exterioare ar putea foarte bine să fie o reflectare a lumii noastre interioare, a stării noastre interioare de a fi. Așadar, întrebați-vă: sunteți fericiți? Observați, percepeți și acționați dintr-un loc al iubirii? Dintr-un loc al urii sau al furiei? Dintr-un loc al păcii? Toți acești factori sunt asociați cu conștiința noastră, cu observarea noastră, cel (sau cei mulți) care face „observarea” ar putea juca un rol important în ce tip de lume fizică se manifestă rasa umană, nu credeți?

Noi suntem, într-adevăr, observatorii, putem crea schimbări și sparge tipare pentru a deschide noi posibilități, pentru a ne schimba direcția, totul prin modul în care ne observăm pe noi înșine, pe ceilalți și lumea din jurul nostru.

Cred că rasa umană se află în procesul de trezire la o serie de lucruri diferite, simultan. Drept urmare, modul în care percepem și “observăm” lumea din jurul nostru (la scară largă) începe să se schimbe drastic. Așadar, dacă doriți să contribuiți la schimbarea lumii, schimbați modul în care priviți lucrurile, iar lucrurile pe care le priviți se vor schimba.

„Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.”

Mahatma Gandhi

Lord Kelvin

Lord Kelvin

„Nu mai este nimic nou de descoperit în fizică acum. Tot ceea ce rămâne de făcut este o măsurare din ce în ce mai precisă.” Această afirmație (declarație de viziune asupra lumii) a fost făcută de Lord Kelvin în 1900, care a fost spulberată doar cinci ani mai târziu, când Einstein a publicat lucrarea sa despre relativitatea specială. Noile teorii propuse de Einstein au pus în discuție cadrul actual (la acea vreme) de înțelegere. Acest lucru a forțat comunitatea științifică să se deschidă către o viziune alternativă asupra adevăratei naturi a realității noastre. Un exemplu excelent al modului în care s-au schimbat lucrurile care odată erau considerate adevăruri.

„Afirmațiile lordului Kelvin poartă cu ele vocea paradigmelor din trecut… Știam că Pământul este plat, știam că noi suntem centrul universului și știam că o mașinărie mai grea decât aerul, construită de om, nu poate zbura. De-a lungul tuturor etapelor istoriei umane, autoritățile intelectuale și-au pronunțat supremația ridiculizând sau suprimând elemente ale realității care pur și simplu nu se încadrau în cadrul cunoștințelor acceptate. Suntem oare cu adevărat diferiți astăzi? Ne-am schimbat cu adevărat acceptarea față de lucrurile care nu se încadrează în cadru? Poate că există concepte ale realității noastre pe care încă nu le-am înțeles și, dacă deschidem ochii, poate că vom vedea că ceva semnificativ a fost trecut cu vederea.”

Terje Toftenes

Traducere și adaptare după howtoexitthematrix.com.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *