Nemurirea – 3 argumente din partea fizicii cuantice
,

Nemurirea – 3 argumente din partea fizicii cuantice

Last Updated on March 30, 2019 by Patrick

[vc_section][vc_row][vc_column][mk_image src=”https://cydroneacademy.com/wp-content/uploads/2019/03/the-spirituality-and-immortality-of-the-soul.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://cydroneacademy.com/wp-content/uploads/2019/03/the-spirituality-and-immortality-of-the-soul.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center”][mk_padding_divider size=”30″][vc_column_text css=”.vc_custom_1553954876990{margin-bottom: 0px !important;}”]Am fost invatati ca suntem doar o colectie de celule si ca vom muri atunci cand trupurile noastre se vor descompune. Sfarsitul povestii. Dar o lunga lista de experimente stiintifice sugereaza ca credinta noastra in moarte se bazeaza pe o premisa falsa, ca lumea exista independent de noi – Marele Observator. Iata cele trei motive pentru care nu vom muri niciodata.

1) Nu esti obiect, esti o fiinta speciala, esti constiinta ce exista dincolo de spatiu si timp. Nimic nu putea exista fara constiinta. Spatiul si timpul nu sunt obiecte, ci mai degraba instrumentele pe care mintea le foloseste pentru a lega totul impreuna. Eugene Wigner, care a castigat Premiul Nobel pentru Fizica in 1963 a spus: „In orice mod se vor dezvolta conceptele noastre viitoare, studiul lumii exterioare va duce la concluzia ca realitatea finala este constiinta”.

eugene wigner, constiinta, spiritualitate, nemurirea

Eugene Wigner

Sa luam in considerare experimentul celor doua fante: daca cineva „priveste” fotonii (razele de lumina), ei se comporta ca un fascicul. Dar daca oamenii de stiinta nu observa traiectoria fasciculului, atunci acesta prezinta comportamentul unei unde, care ii permite sa treaca prin ambele gauri in acelasi timp. De ce observatia noastra schimba ceea ce se intampla? Raspuns: Pentru ca realitatea este un proces care necesita constiinta. Iar noi, prin simpla noastra observare, influentam felul in care energia si materia se comporta in Univers.

Moartea nu exista intr-o lume atemporala, fara spatiu. Dupa moartea vechiului sau prieten, Albert Einstein a spus: „Acum, Besso s-a indepartat de aceasta lume ciudata cu putin inainte de mine, ceea ce nu inseamna nimic. Oamenii ca noi stiu ca distinctia dintre trecut, prezent si viitor nu este decat o iluzie”. Intr-adevar, constiinta transcende spatiul si timpul.

2) Conservarea energiei este o axioma fundamentala a stiintei. Prima lege a termodinamicii afirma ca energia nu poate fi creata sau distrusa. Isi poate schimba doar formele. Desi trupurile moarte se autodistrug, autoconsideratia este un nor de energie din capul nostru. Dar aceasta energie nu dispare la moarte, nu se disipa in mediul inconjurator.

3) Existenta universurilor paralele. Desi, in general, respingem existenta universurilor paralele si le consideram ca fiind fictiune, exista destul de mult adevar. Un aspect bine cunoscut al fizicii cuantice este acela ca observatiile nu pot fi prezise absolut. In schimb, exista o serie de observatii posibile, fiecare cu o alta probabilitate de aparitie. Fiecare dintre aceste observatii posibile corespunde unui univers diferit („multivers”). Exista un numar infinit de universuri (inclusiv universul nostru), care impreuna cuprind toata realitatea fizica si dincolo, in hiperspatiu.

Tot ceea ce se poate intampla poate avea loc intr-un singur Univers. Moartea nu exista in niciun sens real in aceste scenarii. Toate universurile posibile exista simultan, indiferent de ceea ce se intampla in oricare dintre ele.

Astfel ca, moartea devine o virgula in marele tom universal de viata in ale carui file sunt inscrise destinele noastre. Nasterea si moartea sunt ceea ce inseamna viata continua…

Sursa: almeea.ro.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *