Constiinta vs Constienta: care este marea diferenta?
, ,

Constiinta vs Constienta: care este marea diferenta?

Last Updated on September 4, 2016 by Patrick

stari de constiinta, constiinta, constienta

 Care este diferenta intre constienta si constiinta? Cum sunt aceste doua concepte legate intre ele? Haideti sa aflam secretul ascuns al Universului! :)

Imaginati-va in mijlocul unei paduri si sunteti urmariti de un urs. Fosnetul frunzelor din spatele vostru va grabeste pasul, provocandu-va si o crestere de adrenalina. Alergand prin peisaj, cautati posibile cai de scapare. Sunteti constienti de copacii din jur si de viata animala din vecinatate (aduceti-va aminte de sunetele padurii), dar aveti si constiinta de un posibil si prematur sfarsit al vietii voastre.

Si inainte ca ursul sa va prinda din urma, sa revenim la realitate si sa indepartam amenintarea!

Mai simplu spus, a fi constient si a avea constiinta sunt doua concepte extrem de diferite, chiar daca ambele aceste cuvinte par sa aiba aceeasi conotatie in limbaj. Haideti sa vedem o alta perspectiva asupra acestor doua concepte care ne vor ajuta sa facem diferenta cu usurinta.

A fi constient

Este precum acele anunturi pe care le vedem in media. De exemplu, un uragan se indreapta spre oras. Desi stii ca e acolo si ca, in fapt, esti constient ca exista, sunt putine lucruri pe care le poti face ca sa explici unde anume se intampla, daca va lovi sau nu, cate daune va provoca si asa mai departe.

“A fi constient” are, in esenta, o manifestare concreta, fizic relationata. Esti constient de faptul ca a consuma prea multe zaharuri/carbohidrati poate duce la obezitate, diabet si alte afectiuni. De asemenea, esti constient ca tot ceea ce faci poate avea un impact asupra vietii fiintei iubite. Esti constient de realitatile tale, in principal datorita factorilor precum senzatiile, perceptiile, capacitatile cognitive si cunostintele.

Stii ce e, dar nu stii cum ar putea sau nu sa aiba legatura cu viata ta! A fi constient nu este neaparat egal cu a avea constiinta de toate aceste lucruri. Aceasta ne duce la cealalta parte a ecuatiei.

A avea constiinta (de)..

In fiecare sens al cuvintelor, a avea constiinta are mult de-a face cu a fi spiritual. Se refera la acel grad de constientizare in care lumea fizica nu-ti mai impiedica intelegerea. Se refera la a fi constient de lumea metafizica, in care interrelatiile spirituale si invatarea au loc dincolo de experientele tangibile. A avea constiinta are mai multa profunzime decat a fi pur si simplu constient.

Constienta este considerata a fi o conditie prealabila pentru constiinta. Nu poti avea constiinta de un lucru daca nu-l constientizezi in primul rand. Ca in exemplul cu care am inceput, erai constient de tot ce te inconjura, dar cautai sa ai constiinta de o cale de scapare. Acest lucru iti estompeaza perceptiile lucrurilor care n-au legatura, permitandu-ti sa te concentrezi exclusiv pe anumite aspecte pe care le cauti.

Modul in care Cunoasterea ne influenteaza Constienta si Constiinta

Cum spun inteleptii, “Cunoasterea este Putere!” Este inceputul unei revolutii, inceputul constientei si constiintei. In mare parte, esti liber sa decizi daca ti-ar placea sa fii constient sau sa ai constiinta ori nu. Libera ta alegere joaca un rol cheie in definirea destinului tau.

Cunoasterea te face constient de “realitatile tale lumesti”. In schimb, iti da constiinta asupra unei chemari superioare, unui scop superior. Nimic nu se intampla fara un motiv, iar momentul in care decizi sa pui la indoiala si sa cauti motivele realitatilor tale este atunci cand devii cu adevarat constient! Este un lant al realizarii care incepe cu procesul invatarii tale lumesti.

Iei decizii mai bune atunci cand esti constient, dar faci cele mai bune mutari atunci cand ai constiinta. Daca in mod voit alegi sa renunti la capacitatile tale, alegi in mod inconstient sa faci parte din scopul altcuiva. Iti impartasesti soarta cu toti cei care renunta voit la drepturile lor, in cele din urma devenind o parte din calatoria altcuiva!

Cunoasterea, Constienta si Constiinta iti influenteaza viata in trei feluri:

Aplicatia: Aplici cunostintele tale hotarand activ detaliile interventiei. Stii ca ceva e bun sau rau, astfel ca te afli in mai buna pozitie de a hotarî daca ai integra acele lucruri sau nu in viata ta. De exemplu, zaharurile in exces sunt rele si pot provoca boli. Iti permite sa iei o decizie bine-informata cu privire la stilul tau de viata. Aici capeti constienta.

Discernamantul: Bazandu-te pe ceea ce stii, poti discerne ceea ce este si ceea ce nu este. Acest lucru iti permite sa descoperi si sa urmaresti variante. Daca zaharurile sunt rele, poti gasi alternative mai sanatoase la acestea. Aici iti folosesti constienta pentru a deveni responsabil, fiind pe punctul de a avea constiinta. Incepi sa-ti pui la indoiala cunostintele.

Conexiunea: A pune la indoiala te apropie de constiinta. Incepi sa vezi motivul din spatele oricarui lucru, ceea ce te ajuta sa te conectezi cu scopul existentei. Cu alte cuvinte, este un nivel de constienta completa. Pe masura ce nivelul tau de constienta creste, iti creste si frecventa vibrationala, permitandu-ti sa te protejezi impotriva lucrurilor negative si sa vezi dincolo de limitele tipice. Este atunci cand ai constiinta de tine insuti, de realitatile tale, de scopul tau si de chemarea superioara!

Sursa: Consciousness VS Awareness: What’s the Big Difference?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *