Cele trei nasteri ale Spiritului Uman – Carl Jung
Last Updated on January 14, 2018 by Patrick
In continuarea articolul anterior despre Carl Jung, vom vorbi despre cele trei “nasteri” prin care fiecare dintre noi putem sa trecem in timpul vietii. Fiecare dintre noi purcedem intr-o calatorie a acestor trei “nasteri”, prima din ele fiind nasterea fizica, a doua, nasterea ego-ului, spune Jung, iar a treia, ultima, nasterea Constiintei.
Similar celor trei nasteri ale spiritului uman, fiecare dintre noi trecem prin trei faze de dezvoltare in vietile noastre.
Prima treime a vietii este concentrata pe cresterea corporala. A doua pe cresterea ego-ului. Iar a treia este perioada dezvoltarii si cresterii noastre launtrice.
Evident ca nu toate fiintele umane trec exact prin aceste etape, insa acestea sunt in general valabile. Evident, de asemenea, ca primele doua nasteri sunt concentrate pe oportunitatile si provocarile cu care constiinta noastra se confrunta in viata de zi cu zi.
Totusi, a treia faza are un accent pe potentialul nostru de dezvoltare launtrica si pe modul in care experimentam o nastere spirituala a constiintei.
Cele Trei Nasteri ale Spiritului Uman si cum ne programam fiecare dintre noi mintea
In realitate, nasterea noastra spirituala cateodata esueaza a se intampla datorita conditionarii programarii profunde a mintii noastre.
Adevarul este ca, aceasta programare se concentreaza pe dezvoltarea ego-ului si, cel mai adesea, aceasta continua pana la sfarsitul vietii.
Fie ca sunt parintii nostri, prietenii sau societatea in sine, sunt multe variabile care ne afecteaza ego-urile pe masura ce crestem.
Tiparele mentale conditionale sunt, in esenta, aspectele care ne controleaza viata si previn nasterea noastra spirituala.
Pericolele Televiziunii: Programarea Mentala
Ceea ce vedem la TV joaca, de asemenea, un rol crucial in dezvoltarea noastra. Pentru ca traim intr-o societate consumista, suntem in mod constant incurajati (indoctrinati, mai degraba) sa ne dorim lucruri materiale. Statutul de celebritate este, de asemenea, adanc inradacinat in cultura noastra, prin urmare, multi oameni isi doresc sa fie faimosi.
Programele TV promoveaza consumismul si celebritismul, ambele alimentand ego-ul. Acest lucru face ca oamenii sa inteleaga si mai greu cat de daunator este ego-ul si de ce este necesar sa ne lepadam de el.
Mintile noastre programate si ego-urile umflate sunt cu siguranta legate de modelul social.
Sistemul de valori pe care majoritatea adultilor il avem este o oglinda in care societatea proiecteaza inca de la varste fragede. De exemplu, daca crestem intr-o comunitate unde majoritatea membrilor vaneaza pentru distractie, mult probabil ca vom deveni vanatori.
Cati oameni cumpara lucruri scumpe pentru ca le gasesc ca sunt necesare si cati fac acest lucru pentru a-si imbunatati imaginea si a urca mai sus pe scara sociala?
Si cu cat poftesc mai mult lauda si invidia celorlalti, cu atat cumpara mai multe lucruri. Dar acest tip de – superficiala – satisfactie are viata scurta si, mai degraba mai devreme decat mai tarziu, ego-ul va dori din ce in ce mai multe lucruri.
De aceea este imperativ necesar ca parintii sa-i invete pe copiii lor despre pericolele hranirii ego-ului si despre panta alunecoasa in care se pune valoare prea mare pe lucrurile materiale.
Lucrurile cu adevarat valoroasa din viata care nu pot fi cumparate: sanatatea, familia, adevaratii prieteni, iubirea reala, o minte linistita, o inima buna si echilibrul interior. Acestea sunt lucrurile pe care cu totii ar trebui sa le valoram si sa le folosim ca si fundament in vietile noastre.
Atingand Nasterea Constiintei
Radacina oricarei nasteri spirituale este constiinta. Ne putem extinde constiinta deviindu-ne atentia de la lumea zgomotoasa din exterior catre linistirea lumii interioare.
Nu-ti mai lasa ego-ul sa te distraga cu dorintele sale (ca un copil obraznic, rasfatat) si concentreaza-te asupra a ceea ce sufletul tau are nevoie ca sa creasca!
Iti poti incepe (re)conectarea cu constiinta meditand o ora pe zi. De asemenea, oriunde te-ai afla, practica introspectia spirituala (reflectia launtrica) cat mai des posibil.
Mintea noastra este curioasa si vrea sa invete. Sufletele, constiintele noastre sunt dornice sa cuprinda, sa inteleaga noi concepte. Intreaga noastra Fiinta nazuieste dupa cunoastere si crestere spirituala.
Ordoneaza-ti mintea si deschide-ti stavilarele constiintei! Permite-i nasterii constiintei sa aiba loc inlauntrul fiintei tale si nu vei mai fi niciodata acelasi!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!