FONDATORUL GREENPEACE: Numarul ursilor polari a crescut de cinci ori. Energiile verzi sunt parazitii economiei.
, ,

FONDATORUL GREENPEACE: Numarul ursilor polari a crescut de cinci ori. Energiile verzi sunt parazitii economiei.

Patrick Moore, unul dintre fondatorii Greenpeace, a afirmat, conform unui email obtinut de The Epoch Times, ca motivul pentru care a parasit organizatia a fost foarte clar: „Greenpeace a fost deturnat de stanga politica in momentul in care si-a dat seama ca in miscarea ecologista pot face rost de bani si putere. Activistii politici din Occident au schimbat Greenpeace dintr-o organizatie bazata pe stiinta intr-o bazata pe strangere de fonduri”, a afirma el.

Moore a parasit Greenpeace in 1986, la 15 ani dupa ce a fondat organizatia.

Patrick Moore

Patrick Moore

„Miscarea ecologista este mai mult o miscare politica decat una de mediu. Se concentreaza pe crearea unor povesti menita sa inspire frica si vina in oameni ca acestia sa le dea bani”.

Potrivit lui Moore, acestia actioneaza in spatele usilor inchise alaturi de alte organizatii precum ONU, Forumul Economic Mondial, mai toate in esenta politice.

Panelul pentru Schimbari Climatice al ONU „nu este o organizatie stiintifica, ci una politica. Panelul angajeaza oameni de stiinta care sustin povestea urgentei climatice. Campaniile indreptate contra hidrocarburilor, energiei nucleare, CO2, a plasticului, sunt menite sa-i faca pe oameni sa creada ca lumea se va sfarsi daca nu ne distrugem economia si nu ne mutilam civilizatia. Sunt o influenta negativa asupra atat a mediului cat si a civilizatiei umane.”

„Astazi, stanga a adoptat multe politici care ar fi foarte distructive pentru civilizatie deoarece nu sunt realizabile tehnic. Suficient sa priviti la criza energetica din Europa. Dar ei sunt singurii responsabili pentru ca nu si-au dezvoltat resursele de gaz si s-au opus energiei nucleare.”

El afirma ca „green” era simbolul mediului iar „peace” reprezenta oamenii. Acestea erau cele doua principii, dar oamenii au fost uitati.

„Multi dintre asa-zisii lideri ecologisti sustin ca oamenii sunt dusmanii Pamantului si ai Naturii. E prea mult pacat originar in aceasta filosofie, ca oamenii sunt rai, iar alte specii sunt bune, chiar plosnitele, tantarii si bacteriile.”

El afirma ca noua filosofie dominanta sustine ca lumea ar fi un loc mai bun daca ar exista mai putini oameni.

„Cei care sustin asta nu se ofera voluntari pentru a disparea. Se comporta de parca ar fi superiori celorlalti.” (…)

Moore are un doctorat in ecologie obtinut la University of British Columbia in 1974 si un doctorat in stiinte la North Carolina State University in 2005.

Intrebat cum isi foloseste Greenpeace resursele financiare uriase, Moore a afirmat ca ele se duc spre salariile angajatilor, „foarte multi”, peste 2000, reclame scumpe si programe de strangere de fonduri. Si practic toate reclamele se bazeaza pe povesti false, unul dintre exemple fiind ursii polari.

„Tratatul International asupra Ursilor Polari, semnat de toate tarile polare, in 1973, pentru a interzice vanatoarea fara restrictii a ursilor polari, nu este mentionat niciodata in presa, de Greenpeace sau de politicienii care afirma ca ursii polari vor disparea din cauza ca se topeste gheata la Pol. In fapt, populatia ursilor polari a crescut de la 6000-8000 in 1973 la 30000-50000 astazi. E un fapt indiscutabil”, afirma Moore.

„Dar ei acum declara ca ursul polar va disparea in 2100 de parca ar avea un bol de cristal care prezice viitorul. In fapt, iarna trecuta gheata din zona arctica s-a extins in comparatie cu anii trecuti, iar in Antarctica a fost mai frig decat in ultimii 50 de ani.”

In opinia lui Moore, energia solara si eoliana sunt foarte scumpe si inconstante. E aproape ca o boala mentala astfel incat multi oameni au ajuns sa creada ca tari intregi pot fi sustinute prin aceste tehnologii, afirma fostul ecologist.

„Cred ca energia solara si eoliana sunt niste paraziti ai economiei. Cu alte cuvinte, fac tarile mai sarace fata de situatia in care s-ar folosi tehnologii mai constante si mai putin costisitoare.”

In opinia sa, furnizorii de energie solara si eoliana se bazeaza foarte mult pe subventiile de la guvern, pe scutiri de taxe si pe obligativitati, cetatenii fiind fortati sa cumpere energie „verde”, chiar daca este mai scumpa, sub pretextul ca e prietenoasa cu mediul.

„Milioane de oameni platesc aceasta energie in timp ce altii, foarte putini, fac milioane. E ca o schema Ponzi.”

„Aceste tehnologii au nevoie de suprafete mari de teren, nu sunt disponibile tot timpul, si au nevoie de energie nucleara, hidroelectrica, carbune si gaz, in cazul in care nu bate vantul sau soarele.”

Constructia parcurilor eoliene si solare necesita cantitati uriase de hidrocarburi pentru minerit, transport si constructie. Iar in multe locuri nu produc suficienta energie in ciclul lor de viata, cata este necesara pentru constructia si mentenanta lor.

„De ce sa nu folosim energie de incredere ca sursa primara?”, se intreaba Moore care adauga ca daca asa ar sta lucrurile „vantul si soarele ar deveni inutile pentru generarea energiei”.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *