Cele 12 mari secrete ale vietii uitate de omenire
Last Updated on April 26, 2016 by Patrick
Cu cat meditez mai mult asupra vietii, cu atat realizez mai puternic ca cel mai mare blestem, cel mai mare necaz al omului modern este uitarea. Precum un rãu libidinos, uitarea a patruns in toata realizarea si fiinta omeneasca. In mod individual, colectiv, istoric sau cultural, suntem blestemati sa uitam.
Nu numai ca ne-am uitat trecutul ci si locul nostru in prezent si responsabilitatea noastra fata de viitor. La nivel personal, starea noastra de constiinta egoica se afla intr-o misiune de a ne tine in uitare – sa rupa legatura cu intreaga noastra fiinta si cu pãnura interconectata a vietii si constiinta universala. La nivel colectiv, aceasta uitare este perpetuata si consolidata prin mijloace sociale si culturale – in principal prin a fi pusa in transa unei realitati a consumismului inconstient, a stilurilor de viata neautentice si a mentalitatii materialiste.
Partea buna a acestui lucru este ca avem cu totii sansa sa ne re-amintim si sa ne re-conectam cu noi insine si cu universul in general. Puterea reamintirii se afla in centrul drumului spiritual al auto-descoperirii si auto-realizarii.
Iata o lista a ceea ce cred eu ca am uitat sau mai bine spus, o lista a lucrurilor pe care trebuie sa ni le reamintim:
1. Am uitat de locul nostru in Natura:
In ultimii doua sute de ani ne-am detasat de Natura. Am exploatat, devastat, consumat si am incercat sa controlam Natura pentru a ne potoli lacomia pornita din nebunia noastra auto-absorbita. Am incercat sa ne distantam de ciclul natural al vietii. Am uitat cum sa ascultam si sa intelegem ritmurile si ciclurile naturale ale Pamantului – semnele si limbajurile sale. Am uitat sa urmam caile Naturii si sa traim in echilibru cu ea.
2. Ne-am uitat legaturile cu viata si cu Cosmosul:
Detasandu-ne de Natura, am uitat ca suntem profund conectati cu ea si cu ciclurile Universului. Unele triburi de la marginea “civilizatiei”, si care inca mai urmeaza caile ancestrale, au pastrat aceste legaturi cu respect si reverenta. Pe de alta parte, noi ne-am insuflat un simt al separarii care ne-a dezechilibrat si ne-a imbolnavit. Am uitat cum toate constiintele sunt interconectate si se imbina intr-un dans delicat si frumos.
3. Am uitat de intelepciunea noastra antica:
Am uitat de intelepciunea noastra ancestrala. In misiunea noastra de a acumula cunoastere stiintifica prin rationalismele mintii am uitat de intelepciunea obtinuta prin deschiderea inimii. Am uitat de legendele stravechi si intelepciunea din folclor care ne-au fost transmise de catre inteleptii din antichitate care au trait in armonie cu Universul.
4. Am uitat de calea noastra, de visurile noastre:
Staruind in afara caii noastre interioare am uitat sa visam visul vietii. Si mai important am uitat cum sa ne trezim in acel vis si sa observam natura noastra de co-creatori ai vietii – ca si visatori. Am uitat ca avem puterea sa cladim vise si sa folosim puterea intentiilor noastre pentru a le directiona spre manifestare.
5. Am uitat de scopul nostru:
Datorita distragerii, zgomotului si palavragelii insubstantiale in aceasta “realitate” densa am uitat ce am venit aici sa facem. Ne-am uitat scopul. Suntem prinsi in hipnoza realitatii generale. Am pierdut din vedere autenticitatea noastra, acea scânteie interioara care ne conduce spre fericirea si auto-realizarea noastra. Am uitat ca am venit aici pentru a ne realiza ca fiinte spirituale intrupate intr-o forma fizica si integrati in acest Univers in care ne dezvoltam.
6. Am uitat ca totul este Iubire:
Acesta este probabil cel mai profund mister din lume pe care doar cativa vizionari ajung sa-l inteleaga ca pe un adevar atotcuprinzator. Acest adevar, de altfel, este ascuns in profunzimile noastre. L-am cunoscut candva dar am pierdut legatura cu el. Am uitat ca totul este, in cele din urma, energie si constiinta si ca iubirea este materia fundamentala a existentei care se afla in tot si in toate.
7. Am uitat sa iertam:
Fiind facuti sa credem ca suntem separati si deconectati de ceilalti, si de toate celelalte lucruri, am uitat sa iertam. In sensul sau cel mai profund, iertarea este faptul de a ne aduce aminte ca suntem una cu toti si toate si ca nu exista victime si agresori. Cu totii ne miscam intr-o “existenta” numita viata.
8. Am uitat sa fim liberi:
Aminteste-ti un lucru in fiecare zi: am fost facuti sa fim liberi.
Ne-am nascut si am crescut intr-o “realitate” unde libertatea este doar un concept. Am fost incatusati de frica, preconceptii, ideologii false, recompense materiale si tinuti ca si prinsi in legi si reguli scrise pentru a proteja interesele catorva. Am fost facuti sa uitam ca suntem agenti liberi ai schimbarii. Suntem liberi sa fim cine vrem fara teama sau vinovatie.
9. Am uitat de adevarata noastra putere:
Traind in frica am ajuns sa uitam cat de puternici suntem. Am uitat de marea putere a vointei si a intentiei noastre de a ne schimba realitatea. Am intrat intr-o transa a somnambulilor si urmam semnele gata facute precum niste automate.
10. Ne-am uitat lectiile istoriei:
Daca este ceva ce istoria ne-a invatat este cat de repede ne uitam lectiile. Iar si iar continuam sa repetam aceleasi greseli, blocati in aceleasi stereotipuri ale lacomiei si auto-distrugerii. Nu putem sa fim individual invinuiti de greselile facute de oameni in trecut dar suntem responsabili ca si indivizi sa ne reamintim de greselile trecute si sa transmitem acest lucru psihicului colectiv.
11. Am uitat sa fim simpli:
Viata omeneasca a devenit mai complexa si complicata. Suntem sedusi de sclipirile lui “mai mult” si nu de puterea lui “mai putin”. Am uitat sa fim simpli si am uitat de semnificatia simplitatii. Viata este cu adevarat simpla. Simplitatea inseamna sa ne debarasam de toate lucrurile si ideile neesentiale care ne astupa vederea asupra scopului vietii noastre si asupra celorlalte adevaruri pe care le-am uitat.
12. Am uitat sa avem incredere, sa speram si sa ne uimim:
Ne-am pierdut incantarea fata de lumea intreaga. Am uitat sa ne uimim de miracolul vietii. Nu mai avem uimire fata de maretia tuturor lucrurilor, in general. Cinismul si scepticismul nostru fata de lume ne-au facut sa ne pierdem increderea in noi insine si in magia Universului. Am uitat cum sa credem. Aceasta este, poate, cea mai mare tragedie dintre toate. Ne-a slabit spiritul si ne-a impovarat sufletul.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!