inima, gandim cu inima
[mk_image src=”https://cydroneacademy.com/wp-content/uploads/2019/04/clilrktm5w9-z-0-y-heartfeature.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://cydroneacademy.com/wp-content/uploads/2019/04/clilrktm5w9-z-0-y-heartfeature.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center”][mk_padding_divider size=”20″]

Sa accesam inteligenta innascuta a inimii!

De mult timp, in special in lumea occidentala moderna, am crezut ca inima este doar un simplu mecanism de pompare responsabil pentru transportarea sangelui catre organe si tesuturi.

Importanta fizica a inimii, intr-adevar, nu este de subestimat, caci sustine viata, trimitand sangele vital prin canalele ramificate ale sistemului vascular – insa aceasta este o viziune prea simplista asupra capabilitatii inimii.

Ultimele cercetari ale prof. Gregg Braden elaboreaza asupra tehnicii antice a utilizarii inimii ca organ inteligent.

Inteligenta inimii a fost ignorata prea mult timp. Insa, ceea ce am aflat despre intelepciunea inimii, in ultimii ani, prin intermediul Institutului HeartMath si prin intermediul cercetarilor psihologilor, neurobiologilor si invataturile intelepte scoase la suprafata din trecutul antic, ar trebui sa ne inspire pe toti sa privim inima intr-un fel cu totul nou.

Inima nu trimite informatii prin intermediul unui filtru egoic.

Inima cunoaste trecutul, prezentul si viitorul nostru. Inteligentei sale nu-i pasa de constructiile noastre egoiste. Inima vorbeste pur si simplu dintr-un spatiu complet neutru.

Pentru cei care nu sunt obisnuiti sa-si foloseasca inteligenta lor innascuta – adica intuitia lor – in inima lor pentru a raspunde la cele mai profunde si dificile intrebari pe care si le-ar putea pune, acesta ar putea parea ridicol. De ce sa-i cerem inimii daca sa ramanem intr-o relatie care este dificila, sau chiar daca ar trebui sau nu sa trecem printr-o procedura medicala anume?

Ar putea parea ignorant sau chiar neavenit sa intrebam inima astfel de lucruri din viata de zi cu zi insa, aceasta are intelepciunea fara pereche pentru intelect. Iata de ce:

 

[mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”https://upliftconnect.com/wp-content/uploads/2018/05/heart-1.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://upliftconnect.com/wp-content/uploads/2018/05/heart-1.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center”]

Ce lectii vei invata daca-ti vei urma inima?

Ia-o ca pe un prieten apropiat care-ti are cel mai bun interes la inima si caruia nu-i pasa a-si face o imagine buna in ochii tai.

Hridaya

Exista o denumire antica ce nu are o traducere directa in vreo limba materna care sa descrie inteligenta inimii. Hridaya este energia care este continuta in chakra inimii (Anahata). Vorbim si despre inima spirituala, nu numai de cea fizica. Contine inteligenta lui Dumnezeu sau mintea transcendentala.

Cuvantul provine din limba sanskrita, iar cea mai apropiata semnificatie ar fi asa:

Hrid = centru.

Ayam = acesta.

Astfel, inima spirituala ne va aduce intotdeauna in centru (spiritual, tao, punctul zero, centrul cercului, nu centrul atentiei). Ne apropie de Intimul nostru (sanskrita – Atman), luand intotdeauna o viziune de 360 de grade (si dincolo) asupra oricarei situatii cu care ne-am confrunta. Caci aceasta este centrul si cercul insusi, care la randul sau este un centru, si tot asa. Iata perspectiva!

Un mare yoghin a explicat candva inima spirituala in urmatoarele detalii:

Asa cum exista un centru cosmic din care se izvoraste intregul Univers si isi are fiinta, si funcționeaza cu puterea sau energia de directionare care decurge din ea, tot asa exista si un centru in cadrul corpului fizic in care avem fiinta noastra. Acest centru dinlauntrul corpului uman nu este deloc diferit de centrul cosmic. Acest centru din noi este numit Hridaya, sediul Constiintei Pure, realizat ca Existenta, Cunoastere si Fericire (Binecuvantare). Acesta este intr-adevar ceea ce noi numim tronul lui Dumnezeu in noi.

In schimb, mintea prin intermediul creierului nostru se gandeste la experientele noastre trecute, la crezurile noastre gresite din trecut, si face tot felul de rasuciri si rasturnari printr-un spatiu conceptual pe care l-am creat ca sa ne dea raspunsul ‘corect’ la intrebarile profunde ale vietii.

[mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”https://upliftconnect.com/wp-content/uploads/2018/05/heart-3.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://upliftconnect.com/wp-content/uploads/2018/05/heart-3.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center”]

Mintea prin intermediul creierului creeaza false perceptii acolo unde inima spune adevarul.

Un Buddhist Zen poate descrie, de asemenea, ce se intampla atunci cand gandim cu capul (creierul) in loc sa gandim cu inima.

Ne punem o ceata, un soi de strat perceptual asupra situatiei si apoi investim emotional asupra sa. Noi consideram acest lucru ca fiind ‘real’ insa, nici nu poate fi mai departe de adevar.

Cu toate acestea, consideram ca trebuie sa obtinem un siddhi (o mare realizare sau un miracol, har sau putere a constiintei, a sufletului) ca sa capatam intelepciune sau inteligenta supranormala. Deci, noi continuam sa avem incredere in perceptiile false ale mintii prin intermediul creierului.

Neurobiologia inimii

Mai mult, daca ar fi sa ne uitam la neurobiologia inimii, exista mai multe legaturi care duc de la inima la creier decat de la creier la inima. Acest lucru inseamna ca este mai multa comunicare inspre creier decat dinspre creier.

Precum explica Institutul HeartMath, inima incepe, de asemenea, sa bata in fatul nenascut inainte ca creierul sa se fi chiar format, un proces numit de cercetatori autoritmic.

Noi, oamenii, ne cream creierul emotional cu mult inainte de cel rational, iar inima are propriul sau sistem nervos complex, cunoscut sub numele de „creierul din inima”.

Inima poate sa creeze, de asemenea, un nivel de coerenta in organism doar prin ritmul sau, care reglementeaza toate sistemele sale si corecteaza chiar si celulele bolnave.

Si, in final, campul electromagnetic al inimii este de aproximativ 60 de ori mai mare in amplitudine decat cel al creierului si patrunde in fiecare celula din corp. Componenta magnetica este de aproximativ 5000 de ori mai puternica decat campul magnetic al creierului si poate fi detectata la mai multi metri distanta de corp cu ajutorul magnetometrelor sensibile.

[mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”https://cydroneacademy.com/wp-content/uploads/2019/04/heart-4.jpg” image_size=”full” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://cydroneacademy.com/wp-content/uploads/2019/04/heart-4.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center”]

A accesa inteligenta inimii inseamna a accesa intelepciunea innascuta.

Sa gandim cu Intelepciunea Inimii!

Gregg Braden ne da urmatoarele sfaturi daca vrem sa luam contact cu intelepciunea uriasa a inimii noastre:

  1. Sa ne concentram in inima (si in chakra inimii). Aceasta ii transmite inimii un semnal ca ii cautam inteligenta.
  2. Sa ne incetinim respiratia. Acest lucru trimite un alt semnal corpului nostru ca ii cautam inteligenta inalta si nu pe aceea a ego-ului stresat si speriat. Respiratia profunda calmeaza sistemul nervos si linisteste creierul.
  3. Sa evocam un sentiment de recunostinta, compasiune, sau iubire. Acestea sunt sentimentele care activeaza energia inimii.
  4. Sa-i punem o intrebare inimii. Iar aceasta sa fie scurta si la obiect.
  5. Fiecare dintre noi vom experimenta inteligenta inimii un pic diferit. Am putea simti fluturasi in burta, o senzatie de caldura ce creste in jurul corpului nostru, sau furnicaturi in varful degetelor. Sau e posibil sa nu simtim nici o senzatie in corp, insa putem primi un raspuns clar si succint care ne vine direct in minte. Dar sa intelegem ca e posibil sa nu aiba nevoie de o poveste lunga prin care sa-si „justifice” intelepciunea. Inima vorbeste direct si clar. Iar daca nu se intampla asa, sa repetam procedeul prin care ne instiintam corpul ca-i cautam inteligenta inimii si nu pe cea a ego-ului.
  6. Prin practica ajungem la perfectiune. Cu cat facem acest lucru mai des, cu atat ne va fi mai usor sa ne asezam pe tronul constiintei pure – hridaya.

Sursa: upliftconnect.com.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.