6 predictii de stil in web design pentru 2017
Last Updated on November 18, 2016 by Patrick
De-a lungul lui 2016, am vazut pe internet o multime de stiluri si trenduri noi realizate de designeri care s-au indepartat din calea directiilor simpliste si minimaliste. Incepem sa vedem o intoarcere la tendinte vizuale mai cuprinzatoare si impactante. Implementarea noilor tehnologii si softuri, precum Framer si Origami, continua sa extinda posibilitatile in web design.
Mai jos, vom face 6 predictii cu privire la stilurile din web design care se vor dezvolta in continuare in 2017 si cateva exemple recente care au inceput deja sa puna in aplicare ultimele trenduri in mod eficient.
1. Microinteractiuni subtile.
Microinteractiunile au inceput sa mearga bine pe web, avand multe instrumente noi si sofisticate pentru a le prototipa si a le implementa. Aceasta tendinta pare sa continue. Buck.tv este un exemplu foarte bun de microinteractiuni realizate eficient. Efectele hover sunt foarte stilizate si prezinta animatii de tranzitie foarte frumoase, foarte placute.
2. Elemente de adancime care se suprapun.
Una din tendintele care a inceput sa se dezvolte odata cu introducerea liniilor de ghidare a Materialului Google este acela al elementelor suprapuse pentru a crea senzatia de adancime. Aceasta tendinta a devenit foarte populara in ultimul timp, iar exemple precum cel de sus reprezinta un model foarte bine pus la punct pentru cat de eficient poate sa fie, in special cand se foloseste impreuna cu umbre mari si culori contrastante. Rezultatul este subtil dar cu impact mare si poate sa faca o trecere satisfacatoare intre elemente pe masura ce utilizatorul isi croieste calea spre subsolul paginii.
3. Iconografie desenata manual.
Tendintele pentru pictograme avanseaza de asemenea si sunt in legatura directa cu web design-ul. Situl web anyways.co arata modul in care pictogramele desenate manual si implementate inteligent pot aduce un contrast puternic scrisului curat si uniform. Se foloseste, de asemenea, destul de mult in butoane “call to action” precum “luati legatura”. Acestea sunt folosite foarte frecvent de catre designeri si marketeri care incearca sa creasca numarul de conversii folosind indicii vizuale subtile dar contrastante.
4. Forme cu degradeuri colorate.
Noul sit web al celor de la Stripe a fost incredibil de bine primit in industria design-ului si ne ofera o mica panorama asupra stilului care ne poate inspira in 2017. Unul din stilurile cele mai indraznete si impactante folosit de cei de la Stripe este antetul cu forme in degradeuri care devine atat de sinonim cu marca lor. Folosesc multe degradeuri in unghi si le combina pentru un efect de amploare. 2017 va vedea multe degradeuri din acestea implementate in special in sectiunile erou ale site-urilor web in care designerii au cea mai mare posibilitate sa atraga atentia noilor vizitatori.
5. Mockup-uri minimale.
O alta tendinta pe care Stripe vrea sa o puna puternic in aplicare este aceea in care foloseste mockup-uri minimale de produse spre deosebire de contrapartile lor realiste. Acest lucru poate aduce un flux mai putin abrupt si mai subtil unui website si ii da posibilitatea lucrarii dinauntrul mockpului sa iasa cu adevarat in evidenta. Exemplul de mai sus este o versiune foarte buna a unui astfel de mockup care ar putea sa fie folosita ca o buna resursa la inceput pentru implementarea ultimelor trenduri in 2017 in web design-ul vostru.
6. Umbre mari de culoare.
Pe masura ce umbrele, ca elemente de design, continua sa-si faca iar aparitia, designerii cauta metode mai creative de a le folosi in design-ul lor. Un exemplu ar fi folosirea umbrelor mari colorate in comparatie cu echivalentele lor mai mici, monocrome. Cand sunt in combinatie cu un fundal colorat, precum cel de sus, acest stil poate sa ii sporeasca valoarea grafica a elementului umbrit si design-ul vizual per ansamblu al site-ului web.
Pe masura ce 2016 se apropie de sfarsit, web design-ul continua sa se indeparteze de design-urile plate care au fost asa de raspandite in anii anteriori. Designerii continua sa dezvolte stiluri vizuale interesante si indraznete care transmit mai departe in mod eficient brand-urile in timp ce mentin si imbunatatesc usurinta de folosire pentru utilizatori.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!